Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΘΕΙΚΟΙ ΜΠΕΖΕΔΕΣ

από την Maria Kaparaki

Υλικά
-  3 ασπράδια (από μεγάλα αυγά)
-  175 γραμ. ζάχαρη
-  1 κουταλάκι  του  γλυκού χυμό λεμονιού
-  1 βανίλια


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. 
Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε αν θέλουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε κορνέ και σχηματίζουμε δίσκους σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς για 4 ώρες. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο αφήνοντας μισάνοιχτη την πόρτα.
(Για όσους κάνουν δίαιτα η ακολουθούν ειδική διατροφή μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με οποιοδήποτε γλυκαντικό)
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου