Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ



από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- πατάτες
- μπέϊκον
- φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι χοντρό




Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες με τα φλούδια και τις βάζουμε να βράσουν ελαφρώς.
Όταν κρυώσουν τις ανοίγουμε έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει μια φέτα μπέϊκον και ένα φυλλαράκι φασκόμηλο.
Κλείνουμε με το υλικό της <<εξόρυξης>>και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Τις ψήνουμε στον φούρνο μέρι να ψηθεί το μπέϊκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου