Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- ½  κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- σάλτσα ντομάτας
- γαλοπούλα βραστή
- τυρί που λιώνει

- ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα χυλό με λίγο από το αλεύρι περίπου 4 κουταλιές τη μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό περίπου ένα ποτηράκι κρασιού. Αφήνουμε να φουσκώσει.(15-25) ανάλογα με το περιβάλλον.
Όταν φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά.
Έχουμε τα χέρια μας λαδωμένα και ζυμώνουμε ελαφριά. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει αφού την αλείψουμε με λάδι.



Έπειτα σε ταψί βάζουμε ζυμάρι (εγώ το ανοίγω πολύ λεπτό) την σάλτσα μας και τα τυριά μας με την γαλοπούλα .
Χρειάζεται προθερμασμένο φούρνο 250 και περίπου 20 λεπτά να γίνει τραγανή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου