Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ



από Meropi Farmaki

Υλικά

- κοτόπουλο φιλέτο
- λάδι μισό φλιτζάνι
- σόγια σώς μισό φλιτζάνι
- ξύδι μπαλσάμικο μισό φλιτζάνι
- σκόρδο πολτοποιημένο 3 σκελίδες
- θυμάρι
- ρίγανη
- πάπρικα
- μέλι 1-2 κουταλιές ανάλογα με τα γούστα μας.
- πιπέρι φρεσκοκομμένο


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στην μαρινάδα μας και τα τοποθετούμε σε μπώλ.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα από πάνω και κλείνουμε το μπώλ.
Το αφήνουμε να μείνει έτσι για 4 ώρες τουλάχιστον.
Ακόμα καλύτερα αν έχουμε μαρινάρει το κοτόπουλο από την προηγουμένη.
Το απλώνουμε σε ταψί μαζί με την μαρινάδα και το ψήνουμε στο φούρνο μας στο γκρίλ.



Επίσης μπορούμε να το ψήσουμε σε γκριλλιέρα πάνω στο μάτι της κουζίνας.



Σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου