Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ


από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
- 500 γρ αλεύρι καλαμποκιού
- 500 γρ αλεύρι λευκό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- λίγο αλάτι
-  λίγο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- λίγο ελαιόλαδο
-  χλιαρό νερό όσο πάρει

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη μάγια ρίχνουμε το πιπέρι το αλάτι το μέλι το λάδι και στο τέλος λίγο λίγο το νερό ζυμώνονται
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καμιά ώρα να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα ψωμιά αλείφουμε νεράκι χαράζουμε και ρίχνουμε παπαρουνόσπορο μαυροσούσαμο και ηλιόσπορο.


Ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί στους 210_220 βαθμούς για 35_40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας...
άντε και καλή μας όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου