Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
- 4 αυγά
- 1 καυτερή πιπερίτσα προαιρετική
- 130 γρ φέτα
- 10 ντοματίνια
- μαϊντανός
- δυόσμος
- λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
- αλατοπίπερο
- 1-2 κ σ λάδι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι   αλατίζοντας τα ελαφρά.
Αφού περάσει λίγη ώρα τα στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά τους .
Σε ένα  μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας.


Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια  και τρίβουμε σε κομμάτια με τα χέρια την φέτα και την προσθέτουμε . αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα μας. 


Διακοσμούμε με τα ντοματίνια κομμένα στα δυό. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει  πάνω κάτω.




Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου