Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυλοπιτάκι
- 1 τόνος καπνιστός
- ψιλοκομμένος άνιθος
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- γιαούρτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- αλάτι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον τόνο διαλύοντας τον αφού τον στραγγίσουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το αγγουράκι τουρσί.
Βράζουμε το χυλοπιτάκι.
Αφού στραγγίσουμε το χυλοπιτάκι το ανακατεύουμε με τον τόνο τον άνιθο την κάπαρη και το αγγουράκι.
Έχουμε χτυπήσει το γιαούρτι με το λάδι και το περιχύνουμε πάνω από το χυλοπιτάκι με τον τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου