Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡιΚΟΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από  τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό βερίκοκα
- 200 γραμμάρια στέβια
- λίγο νερό
- 1 σφηνάκι λικέρ βερίκοκο
- μισό λεμόνι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερίκοκα αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 4.
Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω ρίχνουμε την στέβια και ανακατεύουμε καλά.



Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες για να βγουν οι χυμοί του φρούτου.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα βερίκοκα μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει τα φρούτα και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ και λίγο νερό.



Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν τα βερίκοκα και να πήζει η μαρμελάδα τότε τα περνάμε στο μίξερ για να μην υπάρχουν τυχόν φλούδια.
Την ξαναβάζουμε ξανά στην φωτιά για να συνεχίσει να πήζει.



Κατεβάζουμε την μαρμελάδα και την ξαναβράζουμε  την επόμενη ημέρα να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου