από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό βερίκοκα
- 200 γραμμάρια στέβια
- λίγο νερό
- 1 σφηνάκι λικέρ βερίκοκο
- μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα βερίκοκα αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 4.
Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω ρίχνουμε την στέβια και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες για να βγουν οι χυμοί του φρούτου.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα βερίκοκα μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει τα φρούτα και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ και λίγο νερό.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν τα βερίκοκα και να πήζει η μαρμελάδα τότε τα περνάμε στο μίξερ για να μην υπάρχουν τυχόν φλούδια.
Την ξαναβάζουμε ξανά στην φωτιά για να συνεχίσει να πήζει.
Κατεβάζουμε την μαρμελάδα και την ξαναβράζουμε την επόμενη ημέρα να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου