Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΣΟΥΠΑ




από τη Γιάννα Παρασχοπούλου


Yλικά
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  - 11/2 λίτρο ζωμό
- 2 δέσμες φρέσκες τρυφερές τσουκνίδες
- ½ δέσμη ρόκα
- ½ δέσμη μαϊντανό
- 1 κουτί cottagecheese ή Philadelphia


Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους . 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών και βράζουμε τη σούπα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Ψιλοκόβουμε τις φρέσκες τρυφερές τσουκνίδες (φορούμε γάντια), τη ρόκα και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε αυτά τα βότανα και σβήνουμε τη φωτιά μετά από τρία λεπτά.
Τέλος αναμιγνύουμε στη σούπα ένα κουτί cottage cheese ή Philadelphia. 
Την έφτιαξα και με σκέτη φέτα, και έγινε το ίδιο νόστιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου