Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


από την Jenny Triantafullopoulou

Yλικά
- 250 γραμ. τραχανάς ξινό
- 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Τρίβουμε τις φρέσκιες ντομάτες (αν θέλετε πρώτα τις ξεφλουδίζεται). 
Στην συνέχεια τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην ντομάτα. 
Στην συνέχεια ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο να σοτάρουμε λίγο τον τραχανά. 
Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά μας, την ντομάτα με το κρεμμύδι. 
Αφήνουμε να σιγοβράσει μαζί με την σάλτσα μέχρι να χυλώσει. 
 
Τοποθετούμε τον τραχανά στο πιάτο και αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι.
 Ο τραχανάς είναι ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία που δεν πρέπει να τον παραμελούμε και σίγουρα πρέπει να τον εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου