Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

CORBA DE VACUTSA (κρεατοσουπα με λαχανικα)




από  τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά
- μοσχάρι ψιλοκομμένο
- λάχανο ψιλοκομμένο
- πατάτα ψιλοκομμένη
- καρότο ψιλοκομμένο
- κολοκύθι ψιλοκομμένο
- κουνουπίδι ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- σέλινο ψιλοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- ντομάτα σε κύβους
- πιπέρι
- αλάτι
- λάδι


Εκτέλεση
 Βράζουμε το κρέας και όταν κοντεύει να γίνει προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, και αλάτι λάδι πιπέρι. Σερβίρετε με μια δυο κουταλιές smintima (είδος κρέμας γάλακτος) Προσωπικά προσθέτω μια δυο κουταλιές γιαούρτι total.

ΜΟΝΑΔΕΣ 2 (1 οι πατάτες και 1 το κρέας. Λάδι δεν έβανα διότι από την μια βγάζει το κρέας λιπαρά και από την άλλη μείωσα τις μονάδες για την δίαιτα...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου