Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ



από την Nana Savvatianou

Υλικά
- 4 μπουτάκια κότας ή ένα κοτόπουλο
- 250 γρ. συκωτάκια κότας
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 φλ. μανιτάρια
- 1/4 φλ. ρύζι γλασέ
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 αυγό και 2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Εκτέλεση
 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μπουτάκια. 
Μόλις βράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
Όταν κρυώσουν καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα κόκκαλα και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε στο ίδιο νερό για να ζεματιστούν λιγάκι έτσι ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε πιο εύκολα.Σε δύο λεπτά τα βγάζουμε και αυτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και μετά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σουρώνουμε το ζουμί για να είναι καθαρό και το ξαναβάζουμε στην εστία. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια σε φέτες και το ρύζι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι. Ρίχνουμε μέσα στην σούπα και το κοτόπουλο.
Τσεκάρουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και κάνουμε αυγολέμονο. Όσον αφορά την ποσότητα του λεμονιού, εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου