Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΣΟΥΠΑ





από την Βασιλική Δούδαλη


Υλικά
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 ματσάκια τσουκνίδες
- 2 κούπες γάλα
- 2 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
-διάφορα μυρωδικά
- λίγο βούτυρο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά γιαούρτι ή τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις τσουκνίδες.
Τις γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για 15΄λεπτά. Συνεχίζουμε με τις πατάτες κομμένες και βρασμένες από πριν σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε .
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο αν θέλουμε . 
Σερβίρουμε και στο πιάτο βάζουμε 1 κουταλιά γιαούρτι ή τυρί τριμμένο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου