Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΟΡΣ



από τη Vicky Bill Max


Yλικά
- 1/4 λάχανο
- κιλό χοιρινό ψαχνό, κομμένο κομμάτια
- 4 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα
- 3 μέτρια καρότα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας μίγμα μπαχαρικών για στιφάδο
- ελαιόλαδο
- 1 κούπα κόκκινο κρασί


Εκτέλεση 
Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. 
Αφήνουμε να πάρει μια βράση (5 λεπτά)και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λάχανο, και το «μαραίνουμε» με λίγο λάδι σε άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, χοντροκομμένα και συμπληρώνουμε νερό, τόσο, ώστε να τα σκεπάσει. 
Οταν αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το μίγμα κρέατος και συνεχίζουμε το βράσιμο, για 30-40 λεπτά, περίπου.
 Αλάτι προσθέτουμε όσο επιθυμούμε.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου