Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ




από την Κυριακή Τομπροντή

Yλικά
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα φρέσκο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι


Εκτέλεση 
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. 
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. 
Αν τα μανιτάρια είναι από την κατάψυξη ή έχουν πολλά υγρά, τσιγαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια & μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
 Στη συνέχεια σκορπάμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. 
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά & το αφήνουμε 10 λεπτά να χυλώσει, ανακατεύοντας μερικές φορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου