Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜINEΣΤΡΟΝΕ 



\


από την Ioanna Zagkla



Υλικά
- κρεμμύδι
- καρότο
- πράσο
- κολοκυθάκι
- κοτσάνια σέλινο ή αν μας αρέσει σελινόριζα
Όλα τα παραπάνω κομμένα σε μικρά κυβάκια
- φασόλια άσπρα
- μακαρονάκι κοφτό ή μανέστρα 
- μπέικον
- ντοματοπελτές (όχι πολύ, ισα να ροζίσει)

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς.
 Την άλλη μέρα το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε το κριθαράκι κ τα φασόλια κ τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο να μαραθούν ελαφρώς.
 Μετά τα κολοκυθάκια, αν έχουμε στην κατάψυξη μας ζωμό αλλιώς έναν κύβο λαχανικών κ τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση καλή. 
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά κ τ’ αφήνουμε για 1/2 ώρα έως 3/4 της ώρας.
Αφού βράσει, σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τα φασόλια, το βρασμένο μακαρονάκι ή κριθαράκι κ τον πελτέ σε δυνατή φωτιά. 
Κατόπιν, τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5΄ να ενωθούν.
Με πολύ αγάπη και όρεξη, Ιωάννα!! Καλό να σας κάνει βρε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου