Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ



από τη Θεοδώρα Τριφύλλη


Yλικά
- λάδι
- μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- αλεύρι
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο όταν την σερβίρουμε.


Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ελαφρώς. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε την σούπα να βράσει και να δέσει.
 Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
(Μονάδες 3 και αν αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος τότε μετράμε μονάδες 2 για οσους κανουν την διαιτα των μοναδων)
Σας ανεβάζω ότι απόμεινε από την σούπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου