Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

από τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά 



- ψητό κοτόπουλο από την προηγούμενη ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- μπέικον ψιλοκομμένο (δεν είχα και έβαλα λουκάνικο ΤΡΙΠΑΡΚΑΛ)
- ένα ποτηράκι κρασί
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- καρινο
- 1 αυγό
- τυρί τριμμένο λάιτ
- γάλα εβαπορέ
- μια κρεμά γάλακτος λάιτ
- κανελόνια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος



Εκτελεση 

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι πιπεριά μπέικον κοτόπουλο και μαϊντανό.


 Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό να μαλακώσουν τα υλικά μας.
 Μόλις πιει το νεράκι προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε το τυρί .
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ταψάκι.


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα χτυπημένα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν έχουν γίνει τα κανελόνια ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου