Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

από τον Ιωαννη Τριφυλλη



Υλικά
- στήθη κοτόπουλου
- ολόκληρα μανιτάρια κονσέρβας
- λάδι
- καρινο
- ολόκληρα πιπέρια
- μουστάρδα
- λεμόνι κατά βούληση

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, καρινο, πιπέρια σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην κόψουμε τον βρασμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Όταν κοντεύει να βράσει έχουμε στύψει το λεμόνι το χτυπάμε με μπόλικη μουστάρδα προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. 
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου