Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ



 από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Yλικά
- 1 γιαούρτι ligth Μην ξεχνιόμαστε με λίγα λιπαρά για την δίαιτα μας
- Ένα με δυο κουταλάκια μέλι!!!!
- κορν flakes
- ένα με δυο κουταλάκια μουστάρδα
- λίγο λάδι
- πιπεράκι φρεσκοκομμένο
- αλάτι (φυσικά αν δεν τρώει κανείς το αλάτι βάζει καμιά κουταλιά σόγια σος)
- λίγο κάρυ
- φιλέτα κοτόπουλου σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση 
 Χτυπάμε στο multi τα cornflakes και φυλάμε σε ένα μπολ την χοντροκομμένη σκόνη από τα cornflakes.


Ανακατεύουμε το γιαούρτι το λάδι, την μουστάρδα και το κάρυ, πιπέρι και σόγια σως, και κάνουμε ένα μείγμα, που το βάζουμε και αυτό σε ένα μπολ.


Βουτάμε τα φιλετάκια μας στο μείγμα και από τις δυο μεριές και μετά τα αφήνουμε στο μείγμα για μισάωρο ώστε να ρουφήξουν όσο περισσότερο γιαουρτομείγμα γίνεται!!



Μόλις περάσει το μισάωρο ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στο grill με αέρα. Βγάζουμε τα φιλετάκια από το γιαουρτομείγμα και τα χώνουμε μέσα στο χοντροκομμένο cornflakes.

Προσπαθούμε να αφήσουμε όσο περισσότερο υλικό γίνεται επάνω τους και τα βάζουμε στο ταψί.

Τα ψήνουμε λίγο χρόνο ώστε να μην ξεραθούν
Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε ανάλογα!! 
Τα σερβίρουμε με ψητά λαχανικά η μπρόκολο στον ατμό!! 
Με τον τρόπο αυτόν μειώνουμε στο ελάχιστο τα λιπαρά αποφεύγουμε τα τηγανητά και απολαμβάνουμε τα γευστικά σνίτσελ μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου