Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΝΤΟΥΡΑ... «Η ΠΑΤΡΙΝΗ»


από  τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά
-1 μπουκάλι μαυροδάφνη
- 6 με 7 ξυλάκια κανέλα
- 5 κουταλιές γαρύφαλλα
- λίγη μαστίχα
- την φλούδα από ένα πορτοκάλι (μόνο το πορτοκάλι φλούδι χωρίς το άσπρο)
- 2 με 3 κουταλιές ζάχαρη
- προαιρετικά μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση
 Βάζουμε σε ένα βάζο την μαυροδάφνη κι ρίχνουμε μέσα την κανέλα τα γαρύφαλλα και την μαστίχα και το μοσχοκάρυδο μαζί με την ζάχαρη αν θέλουμε να κάνουμε το λικέρ πιο δυνατό και γλυκό. Το κλείνουμε και το βάζουμε σε σκοτεινό σημείο για 15 ημέρες
Στις 15 μέρες ανοίγουμε και προσθέτουμε την φλούδα του πορτοκαλιού. Το αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για άλλες 15 ημέρες και μετά το ανοίγουμε και το περνάμε από το φίλτρο του καφέ για να πάρουμε διαυγές ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου