Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΛΟ ΑΤΟΜΙΚΟ





από την Alterego Tania

Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά 
-  1 αυγό 
-  λίγο μαϊντανό και δυόσμο
-  Αλάτι - πιπέρι - κοκκινοπίπερο
-  1 κρεμμύδι ξερό 
- 2 μέτριες ντομάτες
-  ½ κουταλάκι ρίγανη
-  λίγο θυμάρι ή θρούμπι 
-  φρυγανιά αλεσμένη ένα ποτήρι
-  4 αυγά βρασμένα
Συνοδευτικά οι πατάτες
-  4-5 πατάτες κομμένες αχλαδωτά 
Ανακατεύουμε Και τις περιχύνουμε με
-  2 κουταλάκια μουστάρδα
-  λίγο λάδι 
-  1 ½  στυμμένο λεμόνι 
-  1 φλιτζανάκι του καφέ νερό 
-  Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση 
 Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και τις ντομάτες τα αλέθουμε το ίδιο κάνουμε μετά και με τις φρυγανιές βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο κιμά και τα πλάθουμε! 
Παίρνουμε κομμάτια από τον κιμά βάζουμε μέσα ένα αυγό βρασμένο και φτιάχνουμε τέσσερα ρολάκια περίπου (Αν περισσέψει καθόλου φτιάξτε τα μπιφτέκια)
Τα βάζουμε σε ταψί μαζί με τις πατάτες ρίχνουμε λίγο από το υγρό που έχουμε ρίξει και στις πατάτες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά... βγάζουμε το αλουμινόχαρτο αναποδογυρίζουμε τα ρολάκια. Συμπληρώνουμε λίγο νερό χλιαρό εάν χρειαστεί και ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν...
Καλή σας όρεξη!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου