Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ






από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κιμάς
-κρεμμύδι
-2 αυγά
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
-γάλα
-λάδι
-σόδα
-ξύδι
-μουλιασμένο ψωμί
-μανιτάρια φρέσκα
-μπέικον
-κεφαλοτύρι


Εκτέλεση
Πλάθω τον κιμά.
Έχω κόψει τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα μαραίνω σε ένα τηγάνι.
Κόβω το κεφαλοτύρι σε χοντρές φέτες.
Σε λαδόκολλα στρώνω τον κιμά και τον πλαταίνω με τα χέρια μου.
Βάζω στην μέση τα μανιτάρια το μπέικον και το κεφαλοτύρι.
Ανασηκώνω τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνω τον κιμά σε ρολό.
Με βρεγμένα χέρια ενώνω τον κιμά για να μην ανοίξει και ψήνω το ρολό στον φούρνο!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου