Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟΙ





από τη Θεοδώρα Τριφύλλη

 Yλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος
- μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί
- ρίγανη
- αλάτι
- αυγό
- πιπέρι
- λίγο γάλα
- κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- σόδα
- ξύδι

Εκτέλεση
Στον κιμά προσθέτουμε τα υλικά μας όλα εκτός από την σόδα και το ξύδι. 
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και όταν έχουν ζυμωθεί προσθέτουμε την σόδα και ρίχνουμε το ξύδι.
Ξαναζυμώνουμε τα υλικά και  αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά στο ψυγείο για μια δυο ώρες. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο αφού τα πλάσουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες.
Το μυστικό είναι να μην αλευρώσουμε τους κεφτέδες.
Τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου