Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΥΣΑΚΑΣ




από τη Θεοδώρα Τριφύλλη

 Yλικά
- πατάτες σε φέτες
- μελιτζάνες σε φέτες
- κολοκύθια σε φέτες
- τριμμένο τυρί
- κιμάς
- αλάτι
- πιπέρι 
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό ντομάτας
- σκόρδο
- μπεσαμέλ (λάδι, αλεύρι, γάλα, τυρί τριμμένο, 2 αυγά αλάτι, πιπέρι)

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τηγανίζω τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες βουτώντας τες σε χυλό αραιό από νερό και αλεύρι για να μην τραβήξουν πολύ λάδι.
Στρώνω τις πατάτες στο ταψί και τις πασπαλίζω με τυρί. Συνεχίζουμε με κολοκύθια, μετά τυρί τριμμένο, μελιτζάνες από πάνω και προσθέτουμε τον κιμά. Πασπαλίζουμε με τυρί και από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ.  
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου