Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Yλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνια
- δυόσμος

Για τα κεφτεδάκια
- 3/4 κιμάς ανάμικτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρεμμύδι ξερό
- Μαϊντανός
- 2 αυγά
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- σόδα μαγειρική
- ξύδι

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα αυλικά και τα μαραίνουμε.
 Σβήνουμε το μάτι και βάζουμε το μίγμα στο ταψί. 
Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε επάνω από το σπανάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς και γυρίζουμε τα κεφτεδάκια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. 
Σερβίρουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας με μπόλικο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου