Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΕΦΙΡ



 από την Αρετή Γραμμόζη

Υλικά

- κεφιρ 2 λίτρα
- αλάτι
- τουλπάνι
- καυτερές πιπεριές
- ρίγανι φρέσκια ένα κλαδί
- σκόρδο
- λάδι
- καπνιστή πιπεριά



Εκτέλεση

Μαζέυω το απαιτούμενο κεφίρ.
Σε μια λεκάνη βάζω ένα σουρώτηρι και το καλύπτω με το τουλπάνι.
Ρίχνω το κεφίρ και το στραγγίζω.
Στο μίγμα του τυριού ρίχνω λίγο αλάτι,δένω το τουλπάνι και το κρεμώ να στραγγίξει τελείως.
Όταν στραγγίξει τελείως σχηματίζω μπαλλάκια με το τυρί και το κυλώ σε χοντρό αλάτι.
Τα τοποθετώ σε ταψί που το σκεπάζω με τούλι και το αφήνω να ψηθούν για 2-3 ημέρες σε σκιερό μέρος
Όταν σκληρύνουν τα βάζω σε γυαύλινο βάζο καθαρό .
Προσθέτω 2 καυτερές πιπεριές,το σκόρδο,την ρίγανη και λίγη καπνιστή πάπρικα.
Το γεμίζω με λάδι και το συντηρώ σε δροσερό μέρος..














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου