από την Αρετή Γραμμόζη
Υλικά
- κεφιρ 2 λίτρα
- αλάτι
- τουλπάνι
- καυτερές πιπεριές
- ρίγανι φρέσκια ένα κλαδί
- σκόρδο
- λάδι
- καπνιστή πιπεριά
Εκτέλεση
Μαζέυω το απαιτούμενο κεφίρ.
Σε μια λεκάνη βάζω ένα σουρώτηρι και το καλύπτω με το τουλπάνι.
Ρίχνω το κεφίρ και το στραγγίζω.
Στο μίγμα του τυριού ρίχνω λίγο αλάτι,δένω το τουλπάνι και το κρεμώ να στραγγίξει τελείως.
Όταν στραγγίξει τελείως σχηματίζω μπαλλάκια με το τυρί και το κυλώ σε χοντρό αλάτι.
Τα τοποθετώ σε ταψί που το σκεπάζω με τούλι και το αφήνω να ψηθούν για 2-3 ημέρες σε σκιερό μέρος
Όταν σκληρύνουν τα βάζω σε γυαύλινο βάζο καθαρό .
Προσθέτω 2 καυτερές πιπεριές,το σκόρδο,την ρίγανη και λίγη καπνιστή πάπρικα.
Το γεμίζω με λάδι και το συντηρώ σε δροσερό μέρος..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου