Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

EΣΜΕΡ....Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγουράκια μικρά
- ντομάτα
- κρεμμύδι φρέσκο η ξερό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- πετιμέζι προαιρετικά


Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους τα αγγουράκια με το φλούδι αφού τα πλύνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο η σαλατιέρα.
Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα.
Το ίδιο κάνουμε και στο φρέσκο κρεμμύδι η αν δεν έχουμε το ξερό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε το λάδι με το μέλι και το μπαλσάμικο και περιχύνουμε την σαλάτα.
Μπορούμε να ρίξουμε και πετιμέζι από πάνω (γι αυτό και την ονομάζουν την σαλάτα μελαχροινή...Εσμέρ στα τούρκικα σημαίνει μελαχροινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου