από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγγουράκια μικρά
- ντομάτα
- κρεμμύδι φρέσκο η ξερό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- πετιμέζι προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τα αγγουράκια με το φλούδι αφού τα πλύνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο η σαλατιέρα.
Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα.
Το ίδιο κάνουμε και στο φρέσκο κρεμμύδι η αν δεν έχουμε το ξερό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε το λάδι με το μέλι και το μπαλσάμικο και περιχύνουμε την σαλάτα.
Μπορούμε να ρίξουμε και πετιμέζι από πάνω (γι αυτό και την ονομάζουν την σαλάτα μελαχροινή...Εσμέρ στα τούρκικα σημαίνει μελαχροινή)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου