Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΜΑΡΑΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μάραθος ψιλοκομμένος
- φέτα λιωμένη με πηρούνι
- κρεμμύδάκια ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- λάδι
- γάλα αδιάλυτο
- σουσάμι
ζυμη για πιτάκια στο τηγάνι




Εκτέλεση

Στο τηγάνι μαραίνουμε τα κρεμμυδακια με τον μάραθο τον ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το πιπέρι και την φέτα την λιωμένη.
Χωρίζουμε την ζύμη για πιτάκια σε μέγεθος καρυδιού και την ανοίγουμε με τον βέργα σε λεπτό φυλλαράκι.
Την κόβουμε με ένα κρασοπότηρο κι βάζουμε λίγη από την γέμιση.


Την κλείνουμε μισοφέγγαρο και την πατάμε στην άκρη με ένα πηρούνι.
Τα αλείφουμε με λάδι και γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου