Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Noppi Karayianni

Υλικά
- ρεβίθια βρασμένα
- μελιτζάνες
- λάδι
- κανέλα
- αλάτι χοντρό
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- σκόρδο
- πιπέρι
- παρμεζάνα και γκούντα τριμμένα

Εκτέλεση 
Μαγειρεύουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε αλλά παραλείπουμε την τελική φάση με το λεμόνι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες , κομμένες σε φέτες σε λαδόκολλα με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο.
Σε πυρέξ ( εγώ το έκανα σε στρογγυλό του σουφλέ ) , βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες με λίγη κανέλλα και αλάτι χοντρό (ημι ), μία στρώση ρεβίθια , ντομάτα ψιλοκομμένη , λίγο σκόρδο ,πιπέρι.
Μετά άλλη μία στρώση μελιτζάνες με αλάτι και κανέλλα , άλλη μία στρώση ρεβίθια και τελικά ντομάτες σε ροδέλες και τριμμένη παρμεζάνα μαζί με λίγο τυρί γκούντα, επίσης τριμμένο.
Ψήνουμε στο φούρνο για κανένα μισάωρο περίπου.

Σημ. Φωτογραφίες από την διαδικασία δεν υπάρχουν γιατί δεν είχα σκεφθεί να την ανεβάσω , καλά που πρόλαβα να βγάλω και αυτήν.
Τέλειο φαγητό , για όσους αγαπούν τα όσπρια και τη μελιτζάνα.
Το τυρί μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με φέτα. Εμένα μου
άρεσε η γραβιέρα με το γκούντα γιατί κάνει αυτήν την ωραία κρούστα από πάνω.
Καλή επιτυχία σε όσους/ες το δοκιμάσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου