Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- ½  κουταλάκι σόδα
- 1 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 με τέσσερις κορφές ρίγανη
- 3 με 4 φύλλα δυόσμο
- 1 κούπα τυρί
- αλάτι και πιπέρι...
- αλεύρι όσο πάρει
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά αφήνοντας το αλεύρι για το τέλος. Πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός που να μην τρέχει από το κουτάλι μας.


Τηγανίζουμε ρίχνοντας μια μια κουταλιά από το μείγμα μας. Τους  ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές και τους στραγγίζουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας.
Καλή μας όρεξη!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου