Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΤΟΣ


από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά
- 1 κιλό γαύρο 
- 700 γρ. περίπου  χοντρό αλάτι
-  ξίδι 


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον πλένουμε. Στρώνουμε τα καημένα τα γαυράκια σε στρώσεις και ρίχνουμε αλάτι.  Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελέψουν.  
Από πάνω ρίχνουμε ξίδι. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Αφού περάσουν κάνα δυο τρία 24ώρα ανοίγουμε ένα γαυράκι στη μέση και παίρνουμε μάτι. 
Άμα είναι άσπρο είναι έτοιμα. Τα ξεπλένουμε από το αλάτι και τ' ανοίγουμε να τα κάνουμε φιλέτο. Δηλαδή βγάζουμε το κόκκαλο. 
Τα σενιάρουμε ξανά και ρίχνουμε από πάνω λάδι και ξίδι ή λεμόνι. Όλα αυτά βέβαια σε γυάλινο σκεύος. 
Και άντε τσιν τσιν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου