Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ

από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
-  κολοκυθάκια τριμμένα
- τυρί φέτα ή ότι σκληρό τυρί υπάρχει
- μαϊντανός
-  δυόσμος
- 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2-3 αυγά
-  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
- ½ ποτήρι γάλα
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και αφήνουμε να στραγγίξουν απ τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε και τις λιαστές ντομάτες.
Κάνουμε έναν χυλό με τα αυγά, το λάδι και το αλεύρι. Προσθέτουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να ενωθούν. Λαδώνουμε φορμάκια και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για μισή ώρα περίπου.
Σημ.: φυσικά μπορούμε να το φτιάξουμε και σε μακρόστενη φόρμα του κέικ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου