Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΒΟΡΟ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- γαύρος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι αλλού είδους ψάρια, σαφρίδια, μπακαλιαράκια,  κουτσομούρες, κλπ)
- 1  ποτήρι ξύδι
- 1  κρεμμύδι πολύ καλά πολτοποιημένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 σκελίδες
- 1  κουταλιά αλεύρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1-2 κουταλιές ντοματοπολτό, η φρέσκια ντομάτα
-  αλάτι
-  πιπέρι

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε το γαύρο με το κλασσικό τρόπο και τον κρατάμε στην άκρη.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε το γαύρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το αλεύρι και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και νεράκι.
Όταν βράσει η σάλτσα και δύο λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε τα ψάρια με την σάλτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου