Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- ψωμί μουλιασμένο
- λάδι
- λίγο γάλα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σόδα 
- ξύδι
- 3 αυγά
- μοτσαρέλα σε φέτες
- καπνιστή μπριζόλα χοιρινή σε φέτες
  


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα ταψάκι.
Τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.
Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά και τον πλαταίνουμε ώστε να πάρει ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε την καπνιστή μπριζόλα στην επιφάνεια του κιμά αφήνοντας περιθώριο γύρο γύρο 1 εκατοστό.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες της μοτσαρέλας.



Με την βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.



Ενώνουμε τον κιμά με το χέρι μας και βάζουμε το ρολό σε λαδωμένο ταψάκι.



Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου