από την Ioanna Zagkla
Υλικά
- 6 φύλλα
- 4 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καταρχήν, τακτοποιούμε τα υλικά μας και λαδώνουμε το ταψί μας.
Ανάβουμε το φούρνο πάνω κάτω σε μέτριο προς δυνατό
φούρνο. Τοποθετούμε τα φύλλα σουρωμένα ένα ένα και σε λεκανάκι χτυπάμε τα υλικά
μας με μίξερ χειρός!
Όταν δούμε πως έχει λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε τη ζύμη μας
πάνω στα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε πως το γλυκό μας έχει πιάσει μία σκούρα κρούστα ! Τότε είναι έτοιμο!!!
Κατόπιν, φτιάχνουμε το σιρόπι μας όταν είναι σχεδόν
ψημένη η πίτα μας. Ζεστό σιρόπι ζεστή πίτα!
Μοιάζει κάπως με τη γαλατόπιτα χωρίς γάλα... η για να θυμόμαστε και τα παλιά,
ας πούμε πως είναι η γαλατόπιτα της... τεμπέλας!!!
καλή επιτυχία και καλές νοστιμιές!! φιλώ
σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου