Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΤΑΛΟΠΙΤΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά

- 6 φύλλα
- 4 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Καταρχήν, τακτοποιούμε τα υλικά μας και λαδώνουμε το ταψί μας.



Ανάβουμε το φούρνο πάνω κάτω σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Τοποθετούμε τα φύλλα σουρωμένα ένα ένα και σε λεκανάκι χτυπάμε τα υλικά μας με μίξερ χειρός!


Όταν δούμε πως έχει λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε τη ζύμη μας πάνω στα φύλλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε πως το  γλυκό μας έχει πιάσει  μία σκούρα κρούστα ! Τότε είναι έτοιμο!!!

Κατόπιν, φτιάχνουμε το σιρόπι μας όταν είναι σχεδόν ψημένη η πίτα μας. Ζεστό σιρόπι ζεστή πίτα!
Μοιάζει κάπως με τη γαλατόπιτα χωρίς γάλα... η για να θυμόμαστε και τα παλιά, ας πούμε πως είναι η γαλατόπιτα της... τεμπέλας!!!

καλή επιτυχία και  καλές νοστιμιές!! φιλώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου