Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι)


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι με το αλάτι. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε  το μείγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε  το γιαούρτι και ζυμώνουμε  το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζουμε  τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
.
Σημ: Εκτός από πιτάκια, μπορούμε  να χωρίσουμε τη ζύμη στα 2 και να  την ανοίξουμε  δυο φύλλα, για να φτιάξουμε  μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας μας. 
Επίσης, εάν ανοίξουμε  όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορούμε  να κάνουμε  τάρτα ή ανοιχτή πίτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου