από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-1 δόση ζύμης γιαουρτιού
- τυρί της αρεσκείας μας
- 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Φυσικά το μέγεθος μπορούμε να το διαμορφώσουμε ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα τυροπιτάκια μας
Στο τέλος μαζεύουμε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθουμε σε μπάλα και την ανοίγουμε ξανά σε φύλλο, για να κόψουμε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζουμε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.
Ύστερα διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, ή σε λαδόκολλα και µε ένα πινέλο τα αλείφουμε με το µείγµα του αβγού.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Σημ 1: Εκτός από πιτάκια, μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη στα 2 και να την ανοίξουμε δυο φύλλα, για να φτιάξουμε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας μας.
Επίσης, εάν ανοίξουμε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορούμε να κάνουμε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.
Σημ 2.: Μπορούμε να κάνουμε ότι γέμιση θέλουμε, με χόρτα, λουκάνικα, κιμά, μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου