από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 20 λεμόνια χοντρόφλουδα
- 6 κούπες του τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 3 κούπες του τσαγιού νερό
- 2 βανίλιες
- χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα λεμόνια .
Κόβουμε κατά μήκος το κάθε λεμόνι και τα στύβουμε.
Τον χυμό τους θα τον φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα.
Αφού τα στύψουμε με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αδειάζουμε την κάθε λεμονόκουπα από τα σπόρια και τις ίνες που έχουν απομείνει.
Η δεύτερη είναι να κόψουμε σε μπαστουνάκια το κάθε κομμάτι.
Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας φυσικά κάθε φορά το νερό που βράζουν.
Σε μια κατσαρόλα την επόμενη μέρα βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σιρόπι.
Μετά το 10 λεπτο προσθέτουμε και τις φλούδες από τα λεμόνια και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Θα χρειαστεί περίπου 20-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό των λεμονιών.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου