Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές στέβια (αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε περισσότερη)
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 1/4 φλιτζάνι ούζο
- το χυμό από μισό λεμόνι
- σουσάμι και γλυκάνισο σε ένα πιάτο για να τυλάμε τα κουλουράκια




Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε με το μίξερ χειρός έχοντας βάλει τους γάντζους.
Όταν τα υλικά μας έχουν ζυμωθεί τότε τα ζυμώνουμε και με το χέρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφικτή.



Μπορεί να χρειαστεί μια -δυο κουταλιές επιπλέον αλεύρι στο ζύμωμα ανάλογα πώς πλάθεται η ζύμη.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σουσάμι και το γλυκάνισο και το ανακατεύουμε.





Φτιάχνουμε μικρά κορδόνια από την ζύμη και τα τυλίγουμε μέσα στο σουσάμι.
Τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου