Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



από την Vassiki Nomikou

Υλικά

- 250 γραμμαρια μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλλες
- 250 γραμμμάρια ταλιατέλες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ν γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρυγανιά τριμμένη




Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι.
Λιώνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ετοιμάζουμε ένα μείγμα.
Σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ όπου ανοίγει βουτυρώνουμε την βάση και στρώνουμε μια στρώση ζυμαρικά.
Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και το μισό  μείγμα που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε με στρώση από ντομάτες.
Συνείζουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με ζυμαρικό.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου