Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



από την Γιάννα Παρασχπούλου

Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 κιλό πιπεριές σε ροδέλες
- μουστάρδα καυτερή (ή  της αρεσκείας μας)
- κουρκουμάς
- ντοματίνια
- 2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κοτόπουλο, στη γάστρα και το αλατίζουμε. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το αλείφουμε παντού. 
Από πάνω πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά.
Γύρω από το κοτόπουλο βάζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. 



Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και το κοτόπουλο να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
Καλή μας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου