Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (πιθανά να χρειαστεί και λίγο ακόμα στο ζύμωμα)
- 5-6 δάκρυα μαστίχας Χιώτικης
- 1 ποτήρι του κρασιού ποτό μαστίχα
- σουσάμι



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βιτάμ με την στέβια.
Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την μαστίχα σε σκόνη αφού την κοπανίσουμε με λίγη στέβια.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ ανακατεύοντας το με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το ποτό μαστίχα και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας πια με το χέρι.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο στο ψυγείο.



Πλάθουμε κορδόνια με το ζυμάρι και τα τυλίγουμε στο σουσάμι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
Τα διαμορφώνουμε σε κουλουράκια και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου