από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πακέτο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (πιθανά να χρειαστεί και λίγο ακόμα στο ζύμωμα)
- 5-6 δάκρυα μαστίχας Χιώτικης
- 1 ποτήρι του κρασιού ποτό μαστίχα
- σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με την στέβια.
Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την μαστίχα σε σκόνη αφού την κοπανίσουμε με λίγη στέβια.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ ανακατεύοντας το με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το ποτό μαστίχα και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας πια με το χέρι.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο στο ψυγείο.
Πλάθουμε κορδόνια με το ζυμάρι και τα τυλίγουμε στο σουσάμι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
Τα διαμορφώνουμε σε κουλουράκια και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου