από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 πατάτες κομμένες ροδέλες
- κολοκύθα κόκκινη κομμένη σε λεπτά κομματάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 αγγινάρες κομμένες σε φέτες λεπτές
- μια χούφτα γεμάτη διάφορα λαχανικά(αρακάς φασολάκια καλαμπόκι κλπ )
- κεφαλοτύρι
- κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λάδι για το ταψί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά
- 1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ light
Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγα λεπτά τις ροδέλες πατάτας να στέκονται όμως.
Βράζουμε την αγγινάρα και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στο ταψί που θα βάλουμε το φαγητό ρίχνουμε λάδι και τρίβουμε τον πάτο του ταψιού με την σκελίδα σκόρδο για να πάρει άρωμα.
Στρώνουμε μια στρώση πατάτες.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και κεφαλοτύρι.
Βάζουμε λίγα από τα υπόλοιπα λαχανικά και λίγο ζαμπόν.
Ρίχνουμε ξανά κεφαλοτύρι.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες ροδέλες πατάτας πάλι τυρί πάλι λαχανικά και ζαμπόν.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα ρίχνοντας λίγη σκόνη από knor κότας.
περιχύνουμε τα λαχανικά ρίχνουμε και λίγα τυριά κίτρινα στην επιφάνεια για να σχηματίσουν κρούστα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου