Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες κομμένες ροδέλες
- κολοκύθα κόκκινη κομμένη σε λεπτά κομματάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 αγγινάρες κομμένες σε φέτες λεπτές
- μια χούφτα γεμάτη διάφορα λαχανικά(αρακάς φασολάκια καλαμπόκι κλπ )
- κεφαλοτύρι
- κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λάδι για το ταψί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά 
- 1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ light





Εκτέλεση

Βράζουμε για λίγα λεπτά τις ροδέλες πατάτας να στέκονται όμως.
Βράζουμε την αγγινάρα και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στο ταψί που θα βάλουμε το φαγητό ρίχνουμε λάδι και τρίβουμε τον πάτο του ταψιού με την σκελίδα σκόρδο για να πάρει άρωμα.
Στρώνουμε μια στρώση πατάτες.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και κεφαλοτύρι.


Βάζουμε λίγα από τα υπόλοιπα λαχανικά και λίγο ζαμπόν.
Ρίχνουμε ξανά κεφαλοτύρι.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες ροδέλες πατάτας πάλι τυρί πάλι λαχανικά και ζαμπόν.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα ρίχνοντας λίγη σκόνη από knor κότας.
περιχύνουμε τα λαχανικά ρίχνουμε και λίγα τυριά κίτρινα στην επιφάνεια για να σχηματίσουν κρούστα.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου