από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες ξανθιές
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 3-4 κουταλιες κονιάκ
- 3-4 κουταλιές στέβια
- λάδι σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Το ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Στραγγίζουμε ν φύγουν τα πολλά υγρά που βγήκαν από τα; μήλα.
Ρίχνουμε την κανέλα το κονιάκ την στέβια τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Κόβουμε το φύλλο στην μέση.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο το αλείφουμε με σπορέλαιο και τοποθετούμε από το μείγμα που έχουμε φτιάξει κατά μήκος και γυρίζουμε κάνοντας ρολό το μηλοπιτάκι.
Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε μικρά ατομικά στριφτά μηλοπιτάκια.
Τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι ν ψηθούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου