Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες ξανθιές
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 3-4 κουταλιες κονιάκ
- 3-4 κουταλιές στέβια
- λάδι σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Το ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Στραγγίζουμε ν φύγουν τα πολλά υγρά που βγήκαν από τα; μήλα.
Ρίχνουμε την κανέλα το κονιάκ την στέβια τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν.



Κόβουμε το φύλλο στην μέση.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο το αλείφουμε με σπορέλαιο και τοποθετούμε από το μείγμα που έχουμε φτιάξει κατά μήκος και γυρίζουμε κάνοντας ρολό το μηλοπιτάκι.
Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε μικρά ατομικά στριφτά μηλοπιτάκια.
Τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι ν ψηθούν.


Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου