από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
- 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
- λάδι
- κρασί κόκκινο μισό ποτήρι του κρασιού
- μουστάρδα
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- κόκκους από διάφορα πιπέρια χρωματιστά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την μπριζόλα κομμένη στα δύο και ρίχνουμε νεράκι να την σκεπάσει.
Αφήνουμε να βράσει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τους κόκκους των πιπεριών μαζί με την ρίγανη και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι βλέποντας μην σωθεί το νερό.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο λάδι.
Αφήνουμε να βράση μέχρι να ψηθεί.
Όταν κοντεύει να γίνει το φαγητό τότε χτυπάμε το κρασί με την μουστάρδα και τον προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου