Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
- 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
- λάδι
- κρασί κόκκινο μισό ποτήρι του κρασιού
- μουστάρδα
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- κόκκους από διάφορα πιπέρια χρωματιστά



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε την μπριζόλα κομμένη στα δύο και ρίχνουμε νεράκι να την σκεπάσει.
Αφήνουμε να βράσει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τους κόκκους των πιπεριών μαζί με την ρίγανη και το θυμάρι. 



Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι βλέποντας μην σωθεί το νερό.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο λάδι.



Αφήνουμε να βράση μέχρι να ψηθεί.
Όταν κοντεύει να γίνει το φαγητό τότε χτυπάμε το  κρασί με την μουστάρδα και τον προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου