Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά

- 1 πακέτο βούτυρο Φλώρα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι και
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 σακουλάκι κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος
- 2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
- 450 γραμμάρια φαρινάπ

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι  σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε και τα αυγά με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Όταν χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το  αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ ανακατεύοντας μόνο με μια σπάτουλα.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ενωθεί με το μείγμα  μας.
Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά



Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου