Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπαγιάτικο ψωμί μπαγκέτα
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- πάπρικα



Εκτέλεση

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι την μπαγκέτα σε πολύ λεπτές φέτες.
Απλώνω λαδόκολλα στο ταψί και ακουμπώ τις φέτες του ψωμιού.
Τις ψεκάζω με λάδι και τις πασπαλίζω με σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
Γυρίζω και από την άλλη μεριά τις φέτες και κάνω την ίδια διαδικασία.
Τα ψήνω σε 150 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου