Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΨΑΡΙ ΜΗΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΫΡΝΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ψάρι 1 με 1 και 1/2 κιλό της επιλογης μας εδω βάλαμε μηλοκόπι
- 3 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες κομμένες καρέ
- πατάτες κομμένες καρέ
- κολοκύθια καρέ
- πιπεριές χρωματιστές κομμένες καρέ
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κρασοπότηρο κρασί
- ντομάτες σε ροδέλες
- φρέσκια ρίγανη η δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι


 
 Εκτέλεση

Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί.
Ρίχνουμε το κρασί το αλάτι και το πιπέρι και απο πάνω βάζουμε το ψάρι.
Σκεπάζουμε το ψάρι με ροδέλες από ντομάτες και ρίχνουμε το λάδι.
Βάζουμε και τα μυρωδικά ανάμεσα .

 
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα σκεπασμένο με αλλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε το αλλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου