Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- γαρίδες ( μέτριου μεγέθους)
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο)
- ντομάτες ( σε κύβους)
- ντοματινια κομμένα στα δύο
- μαϊντανός ( κομμένος σε μικρά κομμάτια)
- αλάτι και πιπέρι
- μακαρόνια


Εκτέλεση

Ρίχνουμε στις γαρίδες αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε τις γαρίδες αρκετά καλά και τις γυρίζουμε συχνά για να μην καούν.
Τις μεταφέρουμε σε ενα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε πάλι λίγο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε τις ντομάτες τα ντοματινια μαζί
και προσθέτουμε περίπου 2 κουπες νερό. Μειώνουμε λίγο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Μόλις είναι έτοιμες , αφαιρούμε την σάλτσα από τη φωτιά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente.
Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, προσθέτουμε την σάλτσα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατέβουμε καλά και σερβίρουμε βάζοντας κ λίγα φιλαράκια μαϊντανό.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου